Hoe kun je muggen het beste bestrijden?

Muggen zijn behoorlijk vervelende beestjes. Zo kunnen ze je ‘s nachts gewoon wakker houden door hun gezoem en het ergste is dat je die mug ook nog niet eens kunt vinden. Daarnaast prikken ze je ook nog waardoor je een muggenbeet overhoud die nog eens ontzettend jeukt ook. In dit artikel worden een aantal manieren besproken die helpen tegen het bestrijden van muggen.

Muggen buiten je huis houden

Het klinkt misschien simpel. Als je geen muggen in huis hebt hoef je ze natuurlijk ook niet te bestrijden. Dit buitenhouden is echter nog niet zo gemakkelijk om te doen. Vooral omdat muggen kleine beestjes zijn en gemakkelijk binnen kunnen vliegen. Aangezien de muggen vooral in de zomer tevoorschijn komen is het nog niet altijd zo gemakkelijk omdat iedereen in de tussentijd ook nog eens zijn huis koel wilt houden. In dit geval is een hordeur kopen een prima oplossing. Hiervan zijn verschillende varianten, waaronder de plissé hordeur en een dubbele plissé hordeur. De keuze hordeur hangt hierbij dan ook vaak af van de woning.

Maak gebruik van een muggenspray

Zelfs wanneer het lukt om de muggen buiten te houden, zal je de muggen ook buiten nog steeds tegen komen. Om dan nog steeds niet gestoken te worden is het verstandig om een muggenspray te gebruiken. Deze spray zorgt ervoor dat de muggen je niet snel zullen prikken. Vooral wanneer je door gras of ergens anders door de natuur loopt zullen de muggen overal vandaan komen. Het is dan verstandig om vooraf de muggenspray te gebruiken.

Wat te doen als je toch bent gestoken?

Het is niet altijd te voorkomen om niet gestoken te worden door een mug. Er is niets ernstigs als dit gebeurt, maar vooral irritant door de jeuk. Het is dan ook belangrijk om niet je nagels erin te zetten. Wanneer je dit vaak doet kan het zijn dat je er wondjes aan over gaat houden. Het beste is om azaron te smeren over de beet. Deze zalf gaat de beet tegen.