De voordelen van elke soort buitenzonwering

Zonwering is te verkrijgen in meerdere soorten, maten en vormen. Al die mogelijkheden maakt het voor veel mensen moeilijk om een goede keuze te maken. Wij hebben Senft gevraagd om de meerdere soorten en wat de voordelen ervan zijn, hierna kies je zeker voor de buitenzonwering van Senft.

Screens: ruimtebesparend en effectief

Screens zijn de meest praktische en ruimte vriendelijke oplossing om de zonnestralen buiten uw huis te houden. Een screen is een zonwerend doek dat strak langs het raam naar boven en naar onder beweegt. De voordelen hiervan zijn dat de screens geen ruimte in beslag nemen naast uw ramen, als u een balkon of terras heeft is dit een groot pluspunt. Ook heb je met screens meer privacy, u kunt namelijk wel naar buiten kijken maar niet van buiten naar binnen.

Uitvalschermen: Voordelig

De meeste buitenzonwering is redelijk prijzig, dat is niet het geval voor als u voor uitvalschermen kiest. Door de eenvoudige constructie van twee vast armen die omlaag worden gebracht is het simpel te bedienen en niet door. Ze doen wat ze moeten doen, ze houden de zonnestralen buiten. Hierdoor zijn ze heel populair onder woningeigenaren.

Knikarmschermen: zowel voor binnen als buiten

Zonwering koopt u meestal om de zon buitenshuis te houden, toch is er ook een optie om buiten een schaduwplek te creƫren zodat u ook buiten niet in de zon hoeft te zitten, ideaal voor als u een terras direct aan huis hebt. Knikarmschermen worden aan uw gevel gemonteerd en met twee armen die vooruit knikken worden het scherm meestal horizontaal uitgerold. Het scherm hangt altijd hoog genoeg om er gewoon onderdoor te kunnen lopen, u verliest dus geen ruimte.

Shutters: Stijlvol

Shutters zijn horizontale verstelbare lamellen waardoor u zelf het lichtinval kan bepalen. Ook zijn ze goed om de mate van privacy te bepalen. Shutters kunnen zowel binnen als buiten worden gehangen en zijn in verschillende soorten materialen te kopen, wat ze ideaal maakt om met elke interieur en uiterlijk van een huis te combineren.

Markiezen: Authentiek

Markiezen staan bekend om hun unieke uitstraling, u kunt ze herkennen aan hun bolle vorm. Een markies zorgt ervoor dat uit elke hoek de zon wordt tegengehouden, doordat ze ook vanaf de zijkant bedekt zijn met doek.

Rolluiken: Veilig en donker

Rolluiken zijn ontzettend populair omdat ze het huis op elk moment van de dag donker kunnen houden, ideaal voor slaapkamers dus. Omdat ze ook van stevig materiaal zijn gemaakt is het moeilijk om er doorheen, ze beschermen dus ook tegen inbraken en andere gevaarlijke situaties.